25 juli 2021. De gulden middenweg

2021-07-25, gulden middenweg

Vanavond zag ik op het alternatieve televisiekanaal De Nieuwe Wereld via youtube een zeer recent interview van Ad Verbrugge met vaccinoloog Theo Schetters.
Op mij komt Theo Schetters over als een rustig, integer, vriendelijk en verstandig mens. Bovendien heeft hij duidelijk kennis van zaken. Dat is geen wonder gezien zijn staat van dienst, in Wikipedia als volgt samengevat: ‘Prof. dr. Theo Schetters is als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika. Hij is tevens directeur bij het bedrijf ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie ter bestrijding van protozoale ziekten.’ Dus bepaald niet de eerste de beste viruswappie.
Het interview van een uur is zeer de moeite waard omdat het in vogelvlucht een overzicht geeft van de ontwikkeling van de coronapandemie, de aanpak hiervan in Nederland in vergelijking met andere landen en de voor- en nadelen van vaccinatie. Daarbij komen onder andere aan de orde het ontstaan van nieuwe varianten van het coronavirus en de mogelijke consequenties daarvan, de belangen van de farmaceutische industrie en de angst- en paniekcultuur die door de overheid en de media in stand wordt gehouden, maar die volgens Theo Schetters niet strookt met de feiten. Hij legt de ingewikkelde problematiek uitstekend uit op een rustige manier in begrijpelijke taal. Daarbij is hij heel zorgvuldig in zijn woordkeuze, uit geen beschuldigingen aan deze of gene en wil duidelijk niemand voor het hoofd stoten. Een verademing in het coronadebat dat sterk gepolariseerd is.
Dat laatste betreurt Theo Schetters. Als Ad Verbrugge aan het einde van het gesprek vraagt wat er volgens hem in de naaste toekomst zou moeten gebeuren, is het eerste wat Schetters  noemt: beëindiging van de ‘loopgravenoorlog’ en een open debat, gebaseerd op feiten.

Dit interview is een aanrader voor iedereen die de coronaproblematiek eens op een genuanceerde manier van een andere kant wil leren kennen dan de informatie die de overheid en de reguliere media dag in dag uit over ons uitstort. Ik moet wel toegeven dat ik me tijdens het beluisteren van het interview geleidelijk begon te irriteren aan de vaak overbodige interventies van de interviewer, maar dat maakt deze presentatie niet minder belangwekkend. De link is:

https://www.youtube.com/watch?v=Xjta7ZLpbmo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: