17 augustus 2021. Een compleet coronaplaatje

2021-08-17, bewogen kerstlichtjes in Holthe-04 - kopie

Velen zullen het met me eens zijn dat de coronacrisis een ingewikkelde kwestie is met een grote hoeveelheid feiten en grafieken, met nog meer interpretaties van die feiten en grafieken, met  allerlei medische, economische, politieke, juridische en ethische kanten, met vele spelers van vele instituties die ieder hun zegje doen. Opmerkelijk genoeg is er sprake van een steeds grote wordende polarisatie van tegenstellingen zonder dat er een openbaar debat wordt gevoerd, niet onder medici en andere deskundigen, niet in de media en niet in de politiek.
Voor toeschouwers die de ontwikkelingen niet hebben gevolgd, is het coronaverhaal al snel een Gordiaanse knoop die nauwelijks te ontwarren is. Dat leidt bij veel mensen in mijn omgeving tot onverschilligheid, berusting en het gemakzuchtige geloof dat ‘de deskundigen’ het wel het beste zullen weten. Ook gaat men er gemakshalve van uit dat de regering altijd in dienst staat van de bevolking en een beleid voert om ons zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd te loodsen. Terwijl de geschiedenis bewezen heeft dat dit niet altijd zo is, zeer recent nog bij de Kindertoeslagaffaire die duizenden onschuldige burgers in diepe ellende heeft gestort.

In mijn columns stip ik doorgaans maar één detail aan van deze complexe coronamaterie, waardoor de samenhang tussen de verschillende kanten van de coronacrisis niet tot zijn recht komt.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een overzicht over de stand van zaken in coronaland is er goed nieuws: ik zag onlangs een video van een boeiende lezing door Prof. Dr. Theo Schetters op 23 juni j.l. waarin de belangrijkste punten van de coronacrisis op een vakkundige wijze helder worden gepresenteerd en becommentarieerd. Schetters is een gerenommeerd  bioloog en immunoloog, tevens oprichter en directeur van het bedrijf ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie. Niet bepaald een ‘wappie’ dus.  Ik sta geheel achter zijn verhaal en zijn conclusies en houd me dan ook aanbevolen voor aantoonbare fouten in zijn betoog. Ik zou het ook niet beter kunnen verwoorden dan hij. Een link naar deze belangrijke presentatie: https://groene-rekenkamer.nl/12699/lezing-professor-schetters/

Waarover gaat deze video? Professor Schetters behandelt onder andere het verloop van coronabesmettingen, ziekenhuisopnamen en sterfgevallen van covid-19 in Nederland sinds de eerste infecties tot op heden, de veranderingen in het testbeleid met de pcr-test en de gevolgen daarvan, de principes van de werking van de hier gebruikte vaccins, de wijze waarop deze op de markt zijn gebracht, de effectiviteit ervan, de bijwerkingen, de biochemische achtergronden van die bijwerkingen, alsmede het gebruik van medicijnen als alternatief voor massale vaccinatie. Een sterk punt is dat hij zijn betoog uitsluitend baseert op openbare, voor iedereen controleerbare gegevens van officiële instanties als het RIVM en het Lareb en daarnaast op wetenschappelijke studies met bronvermelding, zoals het een wetenschapsman betaamt. Af en toe wordt zijn verhaal wat technisch door gebruik van medische en biochemische vaktermen, maar begrip van die details is niet essentieel om de rode draad van zijn betoog te kunnen volgen. Een ander sterk punt is dat Schetters zich bij een feitenanalyse houdt, onzekerheden benoemt als het onzekerheden zijn, en niet ingaat op speculaties waarom de zaken zo zijn gegaan als ze gegaan zijn. Complottheorieën komen niet aan de orde. Daardoor blijft zijn presentatie zuiver, zoals het een wetenschapsman betaamt. Intussen wordt wel duidelijk dat Schetters, net als sommige andere deskundigen, uitermate bezorgd is over het huidige streven van de overheid om zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Ik deel zijn bezorgdheid met vele anderen.
Voor degenen die het te veel werk vinden om de video van Schetters helemaal te bekijken, geef ik hieronder dit bericht zijn laatste sheet weer met een samenvatting van zijn suggesties over hoe we verder met covid-19 zouden moeten omgaan. Ter overdenking.

2021-08-17, Schetters

In diverse columns heb ik er eerder op gewezen dat de bijwerkingen van de vaccins veel onherstelbare schade hebben aangericht in voorheen gezonde mensen, ook bij jongeren die een zeer geringe kans hebben op ernstige gevolgen van een corona infectie. Volgens Schetters is de kans reëel dat het leed als gevolg van vaccinaties binnenkort sterk zal toenemen. Het is naar mijn eigen gevoel al vijf over twaalf.
Ik roep daarom mijn lezers dringend op om een link naar deze video zo wijd mogelijk te verspreiden, met name onder bekenden die twijfelen over vaccinatie of die pas gedeeltelijk zijn ingeënt, maar ook zo mogelijk onder politici, journalisten en werkers in de gezondheidszorg.
Zolang de presentatie nog te zien is, tenminste, want ook op de sociale media neemt de censuur van kritische berichten over coronavaccins hand over hand toe. Deze video is al geweerd van you tube en een link naar de video is verwijderd van LinkedIn omdat deze zou berusten op ‘medical misinformation’.
Ik zou zeggen: bekijk de presentatie en oordeel zelf of daarvan sprake is. In dat geval hoor ik het graag!

1 reactie

  1. Beste Eef,
    De sheet van prof. Schetters is de enige weg terug naar een normale situatie. Heel belangrijk is dat de eerste lijn huisartsen weer hun werk kunnen gaan doen. Waar blijft het kantelpunt op deze punten die prof. Schetters benoemd. Bedankt voor de deze geweldige column.
    Gr.Peter

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: