8 augustus 2021. Virologenhumor

2021-08-08, virologenhumor, Osterhaus

Professor Ab Osterhaus, wie kent hem niet? Onze meest bekende viroloog, vraagbaak in moeilijke virale tijden en bijna niet weg te slaan van de beeldbuis gedurende het meerjarige coronafestival. De man is zelf viraal gegaan. Meer kun je als viroloog niet wensen, lijkt me.
Op YouTube circuleert een filmpje met beelden van een lezing die Osterhaus in februari 2020 gaf voor de Koninklijke Academie van Wetenschappen over de destijds prille uitbraak van het coronavirus. Zie bijvoorbeeld: https://www.ninefornews.nl/het-coronavaccin-van-ab-osterhaus-aap-uit-de-mouw/

Eén fragment trekt speciaal de aandacht. Hij zegt daarin het volgende, met een zekere ironie in zijn stem:  

Pikant detail wellicht dat ik ooit als dierenarts gepromoveerd ben op een coronavirus van de kat. Ik heb daar ook een vaccin tegen gemaakt. En het interessante daarbij was: toen we katten die gevaccineerd waren met het virus besmetten, gingen die ongeveer drie maanden eerder dood dan de katten die niet gevaccineerd waren. Dus om u even te vertellen wat u te verwachten hebt nu.

Een ander pikant detail is de reactie van het hooggeleerde publiek. Dat begint te lachen zodra Osterhaus vertelt dat de gevaccineerde katten eerder dood gingen. Is dat echt zo komisch, hebben deze wetenschappers een merkwaardig gevoel voor humor of  lacht men misschien uit plaatsvervangende schaamte?
In een gesprek op 17 december 2020 tussen Ab Osterhaus en de Volkskrant stelt de interviewer aan hem een vraag over zijn onderzoek waarin katten na vaccinatie  juist extra gevoelig werden voor het coronavirus en eerder dood gingen: ‘Zou dat nog een aap uit de mouw kunnen zijn bij de vaccins van nu?’ Het antwoord van Osterhaus: ‘Nee, de coronavaccins die op dit moment in Europa geregistreerd worden, werken volgens heel andere principes, dus daar verwacht ik dat zeker niet van. Het zou mij er dus absoluut niet van weerhouden om me te laten vaccineren.’

Zou Professor Osterhaus zich werkelijk hebben laten vaccineren? Zou hij niet bekend zijn met berichten van wetenschappers dat dierproeven met de meest gebruikte coronavaccins, gebaseerd op mRNA, even desastreus zijn verlopen als zijn experiment, namelijk dat alle proefdieren na herinfectie met het coronavirus vroegtijdig stierven? Zie bijvoorbeeld: https://www.lewrockwell.com/2021/04/no_author/dr-lee-merritt-in-animal-studies-after-being-injected-with-mrna-technology-all-animals-died-upon-reinfection/.

Een pikant detail tot slot: De titel van het interview met de Volkskrant luidt: ‘Viroloog Ab Osterhaus: ‘Ik heb een hekel aan mensen’.’ Zie: https://www.volkskrant.nl/mensen/viroloog-ab-osterhaus-ik-heb-een-hekel-aan-mensen~b4e12b7f/.

Ja, een boeiende persoonlijkheid, die Ab Osterhaus….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: