7 september 2021.Coronaroddels: Zandvoort, Urk en Tel Aviv

2021-09-07, publiek Zandvoort

Euforische hoogtijdagen in Zandvoort. Wie heeft het niet gehoord of gezien. Op het circuit aldaar wint ons aller Max Verstappen de autorace van het jaar voor de ogen van 70.000 bezoekers, waaronder de koning, huisjesmelker prins Bernhard en andere hotemetoten.
Nederland heeft coronacode rood. De situatie is dus officieel zéér ernstig en alle andere grootschalige festiviteiten zijn verboden, maar dit feestje voor de top van de apenrots moest gewoon doorgaan. Ook het stikstofbeleid, de Natuurbeschermingswet en de klimaatdoelen werden even in de ijskast gezet. Die zijn er voor gewone burgers, niet voor de elite. Voor de vorm is het aantal toeschouwers door het bevoegde gezag wat teruggebracht ten opzichte van het maximaal haalbare. Verder zouden alle coronaregels uiteraard zorgvuldig worden nageleefd en zonodig gehandhaafd. Hoe goed dat gebeurde, toont bovenstaande foto. In Zandvoort kon je drie dagen over de hoofden van de mensen lopen. Volkskrant columnist Teun van de Keuken stelt op 29 augustus dan ook terecht: ‘Formule 1 in Zandvoort is middelvinger van de rijken’.
We hebben die middelvinger vaker gezien, zoals van minister van justitie Grapperhaus die bij zijn huwelijk volop aan het omhelzen sloeg (brrrr), terwijl hij kort tevoren een boete van 95 euro had afgekondigd voor iedereen die zich niet aan de anderhalvemeterregel hield. Ook die maatregelen zijn bedoeld voor het plebs. Omhoog gevallen snobs zijn daarvan vrijgesteld.
Ach, zou je zeggen, gun die rijken ook eens een pretje. Ze hebben het al zwaar genoeg met het onderhouden van al hun buitenhuizen, het van hot naar hair vliegen in hun privé jets en het tevreden stellen van hun siliconenmaitresses. Knap vermoeiend allemaal. Kun je even lekker bijkomen en ontspannen tijdens het racekabaal. Jij hoort niemand en niemand hoort jou. Eindelijk rust. Stilte bijna…..
Wat Teun van de Keuken nog niet kon weten, en wat dit schandaal nog veel schrijnender maakt, is dat een braderie in Zandvoort, gepland op 12 september, door de gemeente onmogelijk is gemaakt door het stellen van onhaalbare eisen aan de organisatoren in verband met de ‘coronadreiging’. Een simpele braderie! Je weet wel, zo’n kleinschalige dorpsmarkt met kraampjes van kleine middenstanders. Hetzelfde gemeentebestuur heeft zich uit de naad gelobbyd om de Formule 1 race mogelijk te maken.

2021-09-07, markt Zandvoort Getekend: Martin Heydeman, Star Promotions

De ongelijkheid in behandeling is te gek voor woorden en de woede op de social media over de gang van zaken intens. Terecht. Ik hoop dat dit de beroemde druppel is die de emmer doet overlopen, zodat niemand zich meer een zier aantrekt van alle maatregelen en oekazen en gewoon zijn eigen gang gaat.

Ik zei het hierboven al: Nederland is in de ban van coronacode rood, een zeer gevaarlijke situatie. Ik was benieuwd hoe het tijdens de alarmfase gesteld zou zijn in Urk, een gemeente die berucht is vanwege de vloedgolf aan coronapatiënten en het grote aantal vaccinweigeraars Hieronder kun je zien waarom de situatie op Urk als ‘zeer ernstig’ wordt beoordeeld: 0 positieve tests en 0 ziekenhuisopnamen. Iemand had gegevens van het RIVM op de social media al voorzien van een toepasselijke smiley.

2021-09-03, situatie in Urk zeer ernstig

Ik zou dus een andere, veiliger vakantiebestemming kiezen dan Urk. Israël bijvoorbeeld. Dat is immers het beloofde coronaland: het eerste land ter wereld waar de grote meerderheid (80% van de volwassenen) volledig is ingeënt met de onvolprezen gentherapie die gepresenteerd wordt als een vaccin. We kunnen in dat land ongetwijfeld getuige zijn van de heilzame preventieve werking van massavaccinatie.
Eerst maar even de status bij het RIVM gecheckt:  ‘Door een toename aan coronabesmettingen wordt Israël vanaf 4 september 2021 als zeerhoogrisicogebied gezien. Vanaf 4 september 2021 moet u bij thuiskomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine. U moet dan ook een quarantaineverklaring bij u hebben’.
Hè? Wat krijgen we nou? Zeerhoogrisicogebied? Nog maar eens verder zoeken.
Ik vind op Internet een bericht in de Daily Mail: Het land is nu de coronahotspot van de wereld. Woensdag waren er op één dag 1892 coronagevallen per miljoen mensen in het land, bijna 0,2 procent van de hele bevolking. Op de tweede plaats stond Mongolië met 1119 per miljoen. Het aantal geregistreerde gevallen is ook vele malen hoger dan in minder gevaccineerde buurlanden.
Hier zakt mijn broek helemaal van af. Hoe kan dat? Zal het weer aan die vermaledijde vaccinweigeraars liggen?

2021-09-07, aantal covid gevallen Israël i.v.m. buurlanden

In juli zijn in Israël de voor corona positief geteste gevallen uitgesplitst naar volledig gevaccineerden en ongevaccineerden. De resultaten zijn hieronder weergegeven voor verschillende leeftijdsgroepen. Het blijkt dat 86% van de besmettingen is vastgesteld bij volledig gevaccineerde mensen, die slechts 80% van de bevolking uitmaken. 86%!!!! Meer besmettingen dus bij gevaccineerden dan bij gewone mensen!!!! Verbijsterend.

2021-09-07, vergelijking gevaccineerden en ongevaccineerden Israël.png-2

Dat was toch niet de bedoeling van de vaccinatiecampagne? De reactie van de belangrijkste vaccinleverancier Pfizer op dit verkeerde nieuws, even voorspelbaar als cynisch: doe nog maar een derde spuitje. Doe eigenlijk elk half jaar maar een spuitje. Voor de zekerheid. Helpt vast wel, maar we kunnen niets beloven en het risico is voor u. En als het mensen niet helpt, helpt het ons in ieder geval aan een paar miljard extra inkomsten. Je moet toch wat voor je gezondheid over hebben, niet?
Ik laat mijn vakantie naar Israël toch maar even schieten.

Normaliter zouden ontwikkelingen als in Israël ook voor ons alarmerend nieuws zijn dat breed wordt uitgemeten in de media. Wij zitten immers in hetzelfde vaccinatieschuitje, dat alleen wat later vertrokken is. Het zou logisch zijn wanneer in het parlement zowat kamerbreed onmiddellijke stopzetting van vaccinatie wordt geëist. Maar normaal bestaat niet meer. Alles wat de vaccinatiebereidheid ook maar een fractie zou kunnen laten afnemen, wordt door alle verantwoordelijke partijen vakkundig onder het tapijt gemoffeld, ontkend, gebagatelliseerd, gecensureerd of genegeerd. Vaccinpropaganda wordt verkocht als ‘objectieve voorlichting’.
Alleen door eigen feitenonderzoek kun je tegenwoordig wat wijzer worden. Daarvoor hoef je niet eens de krochten van het Internet te bezoeken, waar ik al gauw door de bomen het bos niet meer zie. Ook officiële sites als van het RIVM en het LAREB geven veel cijfers en die een ander beeld geven dan de media schetsen.
Onderzoek alles en behoud het goede!

2 reacties

  1. Hoi Eef,

    Wat een schitterende column heb je weer geschreven! Heerlijk! Nuchter en kritisch! Goed om te lezen; helaas bevestigd het wel weer mijn visie op de wereld…. Hartelijk dank weer!

    Groetjes, Ben

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: