28 november 2021. Omikron komt eraan!!!!!!

2021-11-28, omikronvariant

Ha, ik zat erop te wachten. Eindelijk leven in de brouwerij. Paniek in de tent. Een nieuwe variant! In dit geval de omikronvariant. Fijn dat je jezelf even voorstelt. Leuke naam trouwens. Welkom in de coronafamilie!
Je arriveerde gisteren per vliegtuig uit Zuid-Afrika en werd opgewacht door een eregalerij van deskundigen en beambten om je direct in quarantaine te plaatsen. In een luxe hotel vol heerlijk mensenvlees, dus je hebt niets te klagen. Je komt als geroepen om de angst voor HET VIRUS bij het hardleerse Nederlandse volkje nieuw leven in te blazen. Hartelijk dank daarvoor namens Rutte en zijn ratten.
Die angst was tanende nu gebleken is dat alle maatregelen en alle vaccinaties niets hebben uitgehaald en we gewoon overnieuw kunnen beginnen met het bestrijden, verslaan, verpletteren, plat slaan en uitroeien van HET VIRUS. Zero tolerance. Want heldhaftig zijn wij Nederlanders zeker, vooral zolang het gevaar microscopisch klein is en onze mond groot. Bovendien, zonder angst kan ons  eigenwijze volkje door de demissionaire junta niet gedresseerd worden als een roedel hondjes. Nu kon mooi de helft van het tv-journaal met onheilspellend omikronnieuws worden gevuld. Een brancard die met sneltreinvaart de spoedeisende hulp wordt binnen gereden doet het altijd goed. Brrr, je zal er zelf maar op liggen! Nogmaals dank voor je komst, beste Omikron.

2021-11-28, omikronvariant-2

Uiteraard werd de hulp ingeroepen van de toverkol des vaderlands, Marion Koopmans, tevens lid van de onderzoekcommissie van het WHO. Grotere griezels kun je bijna niet bedenken. Zij verklaarde onomwonden dat er sprake was van een immense dreiging, want omikron was misschien nog besmettelijker dan het gevreesde zusje delta, hij kon misschien ernstiger ziekteverschijnselen veroorzaken of juist mildere en hij kon de werking van vaccins misschien verzwakken of wellicht toch niet. Dat moet eerst allemaal uitgezocht worden. Toch een ondoorgrondelijk heldere boodschap in haar verlichte duisternis. Paniek alom!

2021-11-28, marion Koopmans

Dit verhaaltje is ook een nieuwe variant. Een variant op het moderne sprookje dat het zou lukken om met strenge maatregelen, quarantaines en contactonderzoek een meer besmettelijke variant van een virus buiten de deur te houden. Ik voorspel jullie: als omikron inderdaad besmettelijker is, zal het zich uitbreiden ten koste van oudere varianten. Of je Schiphol nu dicht gooit of niet. Alsof een paar ambtenaren en een paar formaliteiten de evolutie van een virus kunnen tegenhouden. Alsof we zulke zaken kunnen controleren met bezweringsformules. Allemaal dikdoenerij. Schei toch uit met die onzin!  Opnieuw verkwisting van tijd, geld, menskracht en  bovenal menselijk geluk, want die reizigers in quarantaine op Schiphol willen graag naar huis, werk, kinderen en poes. Gewoon mens zijn. Gewoon leven. Maar dat wordt door de overheid onmogelijk gemaakt. Niet door een virus. Niet door corona, maar door mensen.
Over een paar weken weten we niet beter dan dat omikron onder ons is. En dat de vaccins nog wat slechter werken dan we al wisten. Massavaccinaties die tijdens een pandemie worden toegediend, bevorderen volgens epidemiologen nu eenmaal de evolutie van varianten die vaccins proberen te omzeilen. Logisch. Massavaccinatie is dus domste wat je doen kunt. Zo simpel is het.
Maar wij zijn toch de baas over de schepping? Dan mag je gewoon dom zijn. Want wij gaan de gevolgen van stommiteiten op uiterst slimme, wetenschappelijk verantwoorde wijze bestrijden. Snap je?

2021-11-28, Grapperhaus-1, huwelijk, van achteren

2021-11-28, Grapperhaus-3, huwelijk van voren

Minister Grapperhaus neemt de anderhalvemeterregel in acht op zijn huwelijksfeestop 20 augustus 2020.

Een andere voorspelling: de grote coronaklap komt pas als de omegavariant ten tonele verschijnt. Die zal zijn opwachting maken tijdens de nieuwjaarsreceptie van het kabinet als Grapperhaus – je weet wel die dikkerd met een stierennek – zich weer eens niet kan inhouden en een aantrekkelijke dame bespringt. Het is al eerder gebeurt, maar niet met zulke fatale gevolgen. Hij is destijds gewoon op het pluche blijven zitten om oekazes uit te vaardigen dat wij ons wél aan de regels moeten houden en dat hij héél streng zal zijn.
De omegavariant zal uiterst gevaarlijk blijken, speciaal voor ministers. De hele regering is door een plotseling in zoenen uitbarstende Rutte besmet geraakt en moet, demissionair of niet, voor onbepaalde tijd in quarantaine. Zij doen het landsbestuur over aan een zakenkabinet onder leiding van Willem Engel.
Rasta in het Catshuis. Wat een verademing! Eindelijk rust in de tent, viruswijsheid en geen verspilling meer van miljarden belastinggeld.

Ach beste mensen, gooi de coronahypnose toch van je af! Je wordt  bedonderd met angstvisioenen, foute prognoses en valse beloften. Word wakker als je het nog niet bent!

  2021-11-28, Grapperhaus-2, huisfeest

2021-11-28, Grapperhaus-5 verschillen

2 reacties

 1. Er was eens… een oorlog. Tussen een vreemde invaller en een land dat niet veroverd wilde worden. Wie heeft gewonnen? De evolutie dus. De oorlog zelf gaat nog steeds door.
  Het begon rond 55 miljoen jaar geleden. De hele wereld was 10 miljoen jaar eerder op zijn kop gezet. Een enorme meteoor boorde zich in de aarde en doodde de helft van alle leven. De wereld zat ineens vol biologische gaten. Al wat in die reuzen-dinosauriërs had gezeten aan bacteriën en virussen moest naarstig op zoek naar nieuwe woonruimte. Die vonden ze in kleine dieren, die nu eindelijk voor de dag durfden komen. Die eerste proto-zoogdiertjes veranderden in ratten en vleermuizen. Nog altijd hebben wij daar een hekel aan. Vleermuizen: Dracula. Ratten: vies en griezelig. Wij kunnen maar beter uit hun buurt blijven.
  Maar ook weer niet helemaal. Dankzij die eerste zoogdier-virussen is ons immuunsysteem zodanig ge-reset dat we echt zoogdier konden worden. Alle reptielen, insecten, vogels en amfibieën proberen na de bevruchting zo snel mogelijk van hun nakomelingen af te komen. Hup: naar buiten met dat ei. Hoe korter in het moederlijf, hoe beter. Het is gevaarlijk daar; als het immuunsysteem er lucht van krijgt, valt het die vreemdeling aan. Vissen en koraaldiertjes zijn nog slimmer. Ze laten hun eitjes in het water los en daarna pas volgt de bevruchting. Zo weet je zeker dat er niks vreemds in je lijf komt. Dankzij virussen, die het immuunsysteem gedeeltelijk lamlegden, is de draagtijd van zoogdieren zo lang geworden dat nakomelingen in het veilige moederlijf kunnen groeien tot ze echt af zijn. Olifanten hebben een draagtijd van bijna twee jaar en reuzenkangoeroes hoogstens 30 dagen of zo. Blijkbaar heeft dat virus eerst op buideldieren geoefend. Hoe dan ook: in ons DNA zit virus-DNA. Maar dat betekent wel dat zoogdieren een kwetsbaar immuunsysteem hebben omdat het onderscheid moet maken tussen wat wel en wat niet naar binnen mag.
  Ziekmakende virussen besluipen ons met vleugels en pootjes. Tot ze zo dichtbij zijn, dat we ze binnenkrijgen via lucht of bloed. Dat bepaalde zoogdieren lang geleden de primaire virus-vervoermiddelen zijn geworden, is te snappen. En natuurlijk heeft een virus er belang bij dat zijn vervoermiddel geen panne krijgt. Zo is er een soort belangenverstrengeling – symbiose – gegroeid tussen virus en gastheer en is dat wankele evenwicht ontstaan dat evolutie heet.
  En blijven mensen voor corona gewoon maar prooi. Hoe langer het virus ons belaagt, hoe beter het leert ons te grazen te nemen. Hoe ons immuunsysteem te omzeilen, maar ook hoe zich te verspreiden naar andere neuzen, waar het hele vermeerderingsproces van voren af aan begint. Wij wapenen ons dan weer met vaccins die ons immuunsysteem helpen om deze supersnelle indringers bijtijds te herkennen en te bestrijden. En wie weigert zich aan te passen, verpest het voor de rest. Want dan krijgt zo’n virus kansen om te muteren. Gebed zonder einde.
  240 jaar geleden werd de virus-oorlog wel gewonnen. Het pokkenvirus, ook heel gevaarlijk voor ons, is dankzij vaccinatie uitgeroeid. Vacca betekent koe. Juist ja; het ging over het koepokkenvirus. Als je dat binnenkreeg, werd je ook immuun voor het veel gevaarlijker mensenpokkenvirus. Dat was de ontdekking van de Britse arts Jenner eind 18e eeuw. Is de koe soms een pokken-gastheer? Of was dit eerste vaccin zo succesvol omdat het een compleet virus bevatte in plaats van de stukjes in de moderne vaccins? Of?-
  Wonderlijk idee: zonder te weten wat een virus is, kon Dokter Jenner het super-efficiënt bestrijden. Kom daar vandaag de dag eens om. Wij denken nog steeds dat onze gastheren in een Chinees laboratorium zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: