9 juli 2021. Tweederangsburger

 

2021-07-10, Eef met koemasker - kopie
Een tweederangsburger. Dat zie je zo!

Ik vermoedde het al een tijdje, maar nu weet ik het zeker: ik ben een tweederangsburger.
De bevestiging kwam van Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, tevens lid van het Outbreak Management Team. Een echte doctorandus, dus die kan het weten. In de Volkskrant van 19 juni j.l. noemt hij een paar argumenten voor het besluit van de kinderartsen om ook kinderen tussen 12 en 17 jaar te vaccineren tegen het coronavirus. Een daarvan is: ‘We willen niet dat de tieners tussen de 12 en 18 jaar straks tweederangsburgers worden. Ga maar na: als je onder de 12 bent, ben je in principe gevrijwaard van testen voor evenementen of het buitenland. Terwijl de groep tussen 12 en 18 jaar zich nu voor elk evenement of voor elke reis naar het buitenland moet laten testen. Dat zijn grote belemmeringen.

Die ‘grote belemmeringen’ voor tieners gelden uiteraard ook voor andere mensen die om wat voor reden dan ook niet zijn gevaccineerd. Mensen zoals ik, bijvoorbeeld. Ik had nooit gedacht dat ik nog eens in een land zou wonen waar de internationaal bekend geworden term ‘Apartheid’ in praktijk zou worden gebracht. Deze keer voor de verandering niet wegens religie, ras, sekse of seksuele geaardheid, maar vanwege het al dan niet ondergaan van een medische behandeling; een zeer discutabele medische behandeling nog wel. Terwijl in de grondwet is vastgelegd dat je niet alleen baas bent in eigen buik, maar ook in de rest van je lichaam. Het is eigenlijk nauwelijks te geloven, maar ik ben de laatste tijd wel gewend geraakt aan zaken die niet te geloven zijn.
Deze Apartheid is in Nederland niet met veel poeha door een dictator afgekondigd, maar sluipenderwijs de maatschappij binnengesiepeld door wetten en praktische maatregelen die door regering en parlement zijn vastgesteld. Een van die sluipwetjes is de ‘Wijziging van de Wet publieke gezondheid – de tijdelijke wet testbewijzen covid-19’. Daarin wordt in hermetisch juridisch jargon bepaald dat toezichthouders en bevoegden het recht hebben om aan mensen zonder geldige uitslag van een coronatest ‘de toegang tot of het gebruik van een publieke onderscheidenlijk besloten plaats te ontzeggen’. Daartoe behoren ook scholen…. Hiermee worden de grondrechten van burgers volgens Nederlands en Europees recht fundamenteel aangetast. Een goed artikel hierover verscheen op 15 maart j.l. op de site van ‘mijeenzorg’: https://www.mijeenzorg.site/apartheid. Ongelooflijk.

In maart 2021 waarschuwde ook het Artsen Covid Collectief voor medische apartheid naar aanleiding van plannen voor invoering van een ‘vaccinatiepaspoort’. Hieronder de samenvatting. Voor de volledige tekst verwijs ik naar de website van het Collectief (https://artsencollectief.nl/vaccinatiepaspport-leidt-tot-medische-apartheid/).

Vaccinatiepaspoort’ leidt tot medische apartheid
mrt 13, 2021
Massavaccinatie tegen SARS-CoV-2 onverantwoordelijk en niet nodig

“Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid”. Dat zegt het Artsen Collectief naar aanleiding van de plannen van het kabinet om ‘testbewijzen op grote schaal in te kunnen gaan zetten bij het heropenen van de samenleving’.  Het Artsen Collectief ziet ernstige medische en ethische bezwaren bij een dergelijk ‘vaccinatiepaspoort’ en benadrukt dat het aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, altijd een vrije en persoonlijke afweging is. “Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden”.

2021-07-10, onderbenen-1

Uit bovenstaand citaat van Illy blijkt hoe vanzelfsprekend discriminatie van ongevaccineerden al geworden is. Je zou van een redelijk ontwikkelde geest en een medicus in een beschaafd land verwachten dat hij zich tot het uiterste zou verzetten tegen een tweedeling in de maatschappij op basis van farmaceutische criteria. Maar nee hoor, voor Illy is de minderwaardigheid van niet gevaccineerden  een doodnormale zaak. Je zou verwachten dat het land in opstand komt als iemand openlijk aanzet tot discriminatie. Maar nee hoor, iedereen slaapt gewoon verder. Opnieuw: ongelooflijk.
Het zal in Nederland ongetwijfeld niet blijven bij de beperkingen die nu gelden voor ongevaccineerden. In andere landen zijn al veel verdergaande maatregelen genomen om gevaccineerden te bevoordelen, onder andere in Israël. Daarover staat bijvoorbeeld een artikel in het Algemeen Dagblad van 15 februari j.l. met de kop: ‘Zorgwekkende scheiding in de samenleving door Israelisch vaccinatiepaspoort’. In Duitsland drong het Rode Kruis onlangs aan op het opleggen van een boete van 25-30 euro aan mensen die hun vaccinatie afspraak niet nakomen (Metronieuws van 5 juli 2021). Dat is wel heel curieus omdat de afspraak eenzijdig door de gezondheidsautoriteiten wordt gemaakt en, evenals in Nederland, dan ook terecht een ‘uitnodiging tot vaccinatie’ heet. Stel je eens voor dat een kennis je uitnodigt voor een feestje. Maar pas op: als je niet komt opdagen, moet je hem een boete betalen……
De Duitse regering heeft het idee van het Rode Kruis overigens niet overgenomen, maar nog onheilspellender is de navolgende boodschap van de Duitse minister van Volksgezondheid in hetzelfde Metronieuws. Een grof staaltje van Apartheid. Maar Duitsland heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden als het om discriminatie van bepaalde bevolkingsgroepen gaat….

De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, zei eerder deze week dat mensen die tegen Covid-19 zijn gevaccineerd, niet meer in lockdown hoeven bij een nieuwe opleving van het virus in het land. Andersom betekenen zijn woorden dat een toekomstige lockdown alleen geldt voor mensen die geen vaccinatie tegen corona willen. Wie de prik neemt, ‘verdient’ nog meer. Volgens Spahn kunnen zij genieten van meer vrijheden dan niet-gevaccineerden.

Ik ben dus gedoemd tot een leven als onvrije tweederangsburger. Daarom is het wellicht beter dat je mijn inferieure stukjes niet leest.
Zouden er eigenlijk ook derderangsburgers bestaan die er een duivels genoegen aan beleven om mensen in hun macht te krijgen, onder druk te zetten en tegen elkaar uit te spelen? Misschien is het in dat geval beter om hun wetten en regeltjes ook met een korreltje zout te nemen.

4 reacties

  1. Beste Eef,
    Met veel belangstelling jou Corona Columns gelezen. Ik heb een groeiende bewondering voor de grote hoeveelheid informatie die jij op treffende wijze beschrijft. Dat je verteld over je emotionele reactie op het bericht in de krant, over het vaccineren van kinderen, begrijp ik volledig en kan ik enorm waarderen dat je daar zo openhartig over schrijft.
    Zowel mijn vrouw als ik verbazen ons over de naïviteit van mensen om ons heen. Blind geloof in autoriteit is de grootste vijand van de waarheid, iets waar wij in ons leven al lang achter waren gekomen. Ik kan niet anders zeggen aan iedereen die dit leest, onderzoek alsjeblieft wat hier aan de hand is en neem niet alle informatie direct aan als de waarheid. Eef wat jij in je Columns schrijft is nog maar een fractie van wat we zouden moeten weten. Maar het is tenminste wat. Het is het begin om twijfel om te zetten in een bewust omgaan met deze onzinnige indoctrinatie van mensen. Het wij hopen dit of wij hopen dat komt in onze gedachten of gesprekken niet voor. Hoop of hopen dat, is uitgestelde teleurstelling en voor vele mensen een reden om passief te wachten. Ik ben heel blij dat jij de Corona Columns bent gaan schrijven en zal deze website zeker aan een ieder die twijfelt over de zin van vaccineren aanbevelen.
    Peter

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: