11 juni 2021. San Marino niet langer oranje en Mongolië in de problemen!

2021-06-11, goudsbloem

Een vermakelijk coronavluggertje tussendoor.
De redactie Volkskrant maakt er sinds het begin van de coronapandemie een gewoonte van om dagelijks een brede kolom te reserveren voor cijfermatige informatie over dit virus. Vandaag groot nieuws: ‘San Marino kleurt niet langer oranje’. Zo heeft Buitenlandse Zaken in haar wijsheid besloten. We mogen met z’n allen weer naar dit ministaatje met 30.000 inwoners op vakantie. Toch opgepast: code geel blijft van kracht. Dat wil zeggen: ‘vakantie mogelijk, maar let op risico’s’. Dat lijkt me sowieso een verstandig advies voor elke vakantie, maar in San Marino kun je vermoedelijk beter letten op zakkenrollers dan op hoestende en rochelende coronalijders. Er zijn de laatste week namelijk nul besmettingen geconstateerd en 64 % van de bevolking is volledig ‘gevaccineerd’.
Hoe enig land ooit de ‘veilige’ code groen bereikt, is mij nu trouwens een raadsel.

In dezelfde rubriek nog een ander bericht dat kennelijk zeer relevant is voor lezers van de Volkskrant: ‘Toename aantal besmettingen in Mongolië wijst mogelijk op zwakte van Chinees vaccin.’ Mongolië is ook al zo’n land waar we met z’n allen graag naar toe willen. Blijf daar liever nog maar even weg. En de miljoenen Chinese vaccins van Sinopharm die Volksgezondheid in het geheim voor ons had klaar liggen, kunnen we met een gerust hart aan een ontwikkelingsland schenken. Mongolië bijvoorbeeld.

Tja, je moet als krantenredactie iets verzinnen om de coronakomkommertijd te overbruggen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: