19 juni 2020. Tien coronastellingen

 1. HTF, 2020-12-08, Eef met schapenmondkapje-4 - kopie

De eerste golf van de ‘coronapandemie’ in Nederland heeft geleid tot een tsunami aan beperkende maatregelen door de overheid die ernstige materieel en psychisch leed berokkenen aan veel mensen, intermenselijke contact bemoeilijken of belemmeren en onrechtvaardig over de samenleving zijn verdeeld. Denk aan gedwongen sluiting van winkels bedrijven en culturele instellingen waarbij veel eigenaars buiten hun schuld om enorme financiële verliezen leiden. Denk aan schoolsluitingen waardoor veel scholieren leerachterstanden oplopen, in een isolement raken en psychologische problemen ondervinden. Denk aan zeelieden die maandenlang nergens aan land mogen en geliefden die elkaar maanden lang niet mogen ontmoeten. Dit zijn slechts enkele van de vele wrange voorbeelden.
Het is daarnaast verbijsterend dat het nut van veel maatregelen voor de beteugeling van corona overdracht niet of nauwelijks is aangetoond, zoals het dragen van mond-neusmaskers, het testen van mensen zonder ziektesymptomen, het ontsmetten van aangeraakte voorwerpen en het bewaren van onderlinge afstand in de buitenlucht. Bovendien zijn veel beperkingen in strijd met de grondwet en internationale verdragen. Dit heeft mij ertoe gebracht tot de volgende tien coronastellingen:

 1. Een mondkapje is een muilkorf: het beneemt ons niet alleen de adem, maar maakt ons ook monddood.
 2. Het nieuwe normaal is buitengewoon abnormaal.
 3. De anderhalvemetersamenleving is geen samenleving.
 4. Als het coronavirus ‘influenza’ zou heten en covid-19 ‘Wuhangriep’, was er weinig aan de hand geweest.
 5. De ‘coronacrisis’ is niet veroorzaakt door een virus, maar door de buitenproportionele reactie daarop van de overheid, slechts gedeeltelijk gebaseerd op adviezen van deskundigen.
 6. De basisoorzaak van de coronacrisis is angst. De overheid en de reguliere media doen zijn uiterste best om deze angstpandemie in stand te houden en aan te wakkeren.
 7. Nederland is sinds maart een politiestaat waarin willekeur regeert en grondwettelijke rechten zijn opgeschort zonder juridische basis.
 8. Het voornemen om de noodmaatregelen een wettelijke basis te geven, legitimeert en continueert de politiestaat voor onbepaalde tijd.
 9. Met de komst van corona heeft de onafhankelijk pers het loodje gelegd.
 10. Het ‘nieuwe normaal’ behoeft geen wettelijke basis; het moet met onmiddellijke ingang worden afgeschaft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: