18 juni 2020. Klassenjustitie

2020-06-18, Schiphol, vertrekhal

Aan brieven@Volkskrant.nl

Beste redactie,

Vrijdagavond zag ik het zes uur journaal van de NTR en ik keek mijn ogen uit. Er was een item over de aangekondigde demonstatie op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen van de overheid. Die was inmiddels door burgermeester Remkes verboden omdat de anderhalve meter niet kon worden gegarandeerd bij een opkomst van 10.000 of meer mensen. Terwijl inmiddels aangetoond is dat het beruchte virus in de buitenlucht weinig wordt overgedragen.
Een minuut later zie ik een foto uit de vertrekhal van Schiphol met een menigte wachtende mensen als haringen in een ton. Binnenshuis, ideale omstandigheden voor grootscheepse besmetting. Volgens de woordvoerder van Schiphol kan de anderhalve-meter-regel daar nu eenmaal niet overal worden gehandhaafd. Waar zijn de bonnenschrijvers? Staat Schiphol boven de wet? In wat voor bananenrepubliek leven we eigenlijk?

Met warme zomergroeten,

Eef Arnolds

—————————————————————————-

Reactie van de Volkskrant: Geen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: