5 januari 2022. Teken en deel de aangifte tegen De Jonge!

2022-01-05, foto De Jonge.jpg-22022-01-05, foto De Jonge.jpg-4.2022-01-05, foto De Jonge.jpg-6.2022-01-05, foto De Jonge

Zie: https://www.aangiftehugodejonge.nl/aangifte/

Wie kent hem niet, Hugo de Jonge? Ons aller minister van VWS (Volksongezondheid, Welzijnsdestructie en Sportverboden). Bovenal minister van Vaccinatiezaken. Wie kent niet zijn rake uitspraken over de pandemie van ongevaccineerden, die onverantwoordelijke asocialen, dat tuig van de richel, uitschot, schuim der aarde, schorriemorrie?
Ik was van plan om hier een paar van zijn uitspraken aan te halen, maar dat is niet nodig. Via bovenstaande link zijn op de homepagina aldaar twaalf videofragmenten te zien waarop De Jonge luid en duidelijk zijn boodschap verkondigt: ongevaccineerden zijn tweederangsburgers.

Al tijden verbaas ik me erover dat nog niemand juridische stappen tegen De Jonge heeft ondernomen. Ik denk daarbij met enige weemoed terug aan de geruchtmakende rechtszaak tegen Geert Wilders die op 19 maart 2014 aan zijn aanhang vroeg of ze ‘meer of minder Marokkanen’ wilden. Op 4 september 2020 werd hij door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld wegens ‘groepsbelediging’, overigens zonder strafoplegging.
Wilders geldt als een ‘populist’ en een vertegenwoordiger van ‘extreem rechts’, maar zijn uitspraken komen nu onschuldig en bijna plagerig over in vergelijking met de verbeten verbale heksenjacht op ongevaccineerden die De Jonge nu al bijna twee jaar voert. Hoe moeten we zijn positie in de politiek karakteriseren? Als een volksmenner, een haatzaaier, een fascist?
Zo diep is Nederland gezonken.

Ik ben blij dat er nu een collectieve aangifte komt tegen De Jonge die op 10 januari a.s. zal worden ingediend. Hij is inmiddels al door meer dan 68.000 mensen ondertekend. Doe mee en verspreid bovenstaande link zo wijd mogelijk!
Hieronder een citaat uit de oproep om mee te doen aan de aangifte:Teken nu de aangifte

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft in het afgelopen jaar vele denigrerende, kwetsende en polariserende uitlatingen gedaan in de richting van mensen die zich niet willen laten vaccineren en/of die tegen een coronatoegangsbewijs en/of vaccinatieplicht zijn. Door deze groep aan te wijzen als zondebok heeft Hugo de Jonge een klimaat van onverdraagzaamheid, discriminatie en zelfs haat gecreëerd.
Dit is geen onschuldige vorm van politiek bedrijven.
Met zijn uitlatingen speelt hij in op gevoelens van angst en onzekerheid die in de loop van het vorige jaar bij een groot deel van de bevolking zijn veroorzaakt. Angst die veel mensen hebben voor de ziekte Covid-19, maar ook de vrees voor hun toekomst, hun inkomen en voor hun mogelijkheden om weer een relatief normaal bestaan te kunnen leiden.
Zo zijn veel relaties tussen familieleden, collega’s en vrienden verstoord. Er zijn conflicten op straat, in winkels, bedrijven en op de werkvloer en verwensingen en scheldpartijen op sociale media.
Mensen die deelnemen aan protesten tegen het beleid worden op veel agressievere wijze benaderd door politieagenten dan reguliere demonstranten door de beeldvorming die onder meer door de minister van VWS wordt gecreëerd.

Al 68.000 + handtekeningen

Bedreiging
Veel mensen hebben zijn uitspraak van 29 november jl., waarbij hij aangeeft vrij exact te weten (op postcode niveau) waar de niet-gevaccineerden wonen, als bedreigend ervaren. Vooral in combinatie met zijn uitspraak dat hij van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm zal gaan. Zie video 1 en 2. Deze uitspraken zijn ook in internationale context te plaatsen, gezien door verschillende leiders wereldwijd, precies dezelfde uitspraak is gedaan. Volgens velen toont dit aan dat er sprake is van een centrale communicatieve aansturing.

 Belediging
Tijdens het eerder genoemde debat in de Eerste Kamer heeft hij ook de benaming ‘wappie’ gebruikt. Dit is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren. Zie video 3.
Bovenstaande punten waren de aanleiding tot de start van het opstellen van de aangifte zoals je die nu kan lezen, downloaden en mee ondertekenen door het invullen van het online formulier.
Inmiddels is de aangifte uitgebreid met oa. de volgende punten: Aanzetten tot haat, geweld of discriminatie en groepsbelediging, dwang en stalking.

Ben jij ook van mening dat Hugo de Jonge zich schuldig heeft gemaakt aan de feiten zoals genoemd in de aangifte?

Teken dan nu de aangifte door het onderstaande formulier in te vullen en sluit je aan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: