18 maart 2021. Waarom vaccinatie niet alleen voor kwetsbare mensen?

2021-03-18, oude vrouwen Belarus

Brief aan de wetenschapsredactie van de Volkskrant.

Aan T.Mudde@volkskrant.nl

Beste Tonie,

Vorig jaar hadden we onderstaande mailwisseling, waarin je me erkentelijk was voor mijn inbreng. Op  23 november gaf je aan dat je het een goede zaak vond om  in de Volkskrant aandacht te besteden aan mijn vraag waarom niet volstaan kan worden met vaccinatie van risicogroepen. Hetzelfde wordt overigens bepleit door het Artsen Covid Collectief (en velen anderen). Deze vraag is nog steeds actueel, zeker nu de overheidsdruk om je te laten vaccineren toeneemt.
Ik kan me niet herinneren dat over dit onderwerp een artikel in de krant is verschenen, maar hij is zo dik dat ik het gemakkelijk kan hebben gemist. Zou je zo vriendelijk willen zijn om aan te geven wanneer er iets over dit onderwerp is gepubliceerd? En zo niet, waarom niet?

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groeten, Eef Arnolds

 —————————————————————————

2021-03-18, Reactie van T.Mudde@volkskrant.nl

Dag Eef,

Het is voor de risicogroepen inderdaad het belangrijkst, maar aangezien het vaccin niet volledig beschermt, is het toch ook wel handig als zoveel mogelijk mensen rondom die risicogroepen ook gevaccineerd zijn. En buiten de risico-groepen loop je natuurlijk nog het risico op long-covid. Hoe meer mensen het virus nog dragen, hoe groter het risico op (gevaarlijke) mutaties bovendien. Dat is ongeveer de redenering van de meeste wetenschappers hierover. Het is wel zijdeling in allerlei artikelen aan bod gekomen, maar misschien goed om nog ‘ns uit te leggen in een apart artikel in de krant.

Groet,

Tonie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: